ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові чоловік двічі проголосував за президента. Поліція відкрила кримінал

Наталя Дуляба

|

Вчора, 21 квітня, орієнтовно о 15:00 год. на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що на одній з виборчих дільниць Франківського району Львова виборець проголосував двічі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій Нацполіції Львівщини.

 

«На місці події працювала слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановили особу правопорушника, ним виявився 46-річний львів’янин», – йдеться у повідомленні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років. Наразі проводиться досудове розслідування.

Загалом протягом неділі, 21 квітня, другого туру чергових виборів Президента України, до поліції надійшло 47 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Відомості про усі повідомлення внесені до Журналу єдиного обліку, зараз проводяться перевірки.

Громадяни повідомляли про спроби проголосувати без паспорта чи при пред’явивленні закордонного паспорта та пов’язані з цим сварки з членами виборчих комісій, відсутність штампів на виборчих бюлетенях,  незаконної, на думку заявників, агітації «за» чи «проти» одного з кандидатів на посаду Президента України, спробу виборця проголосувати повторно, фотографування, псування бюлетенів, спроби винести бюлетені за межі виборчої дільниці та інші.

Як повідомляв Львівський портал, у Брюховичах чоловік хотів проголосувати замість свого сина, бо мав від нього доручення. А без паспортів проголосувати намагались на одній із виборчих дільниць у Львові, а у Бродівському районі – священик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *