ОСТАННІ НОВИНИ

На ЗНО зареєструвалося 354 тисячі осіб

Соломія Головіна

|

Україні завершилась реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання – його проходитимуть понад 354 тисяч осіб: це на 18 тис більше, ніж торік. Про це повідомляє Міносвіти.

 

Найбільше серед зареєстрованих учасників (понад 53%) випускників шкіл цього року. Більшість з них обирали по 4 предмети для тестування.

Далі йдуть учні закладів професійної та вищої освіти, які паралельно з навчанням здобувають повну загальну середню освіту, а отже складають державну підсумкову атестацію у формі ЗНО. Таких – 37,5%. Цікаво, що цей сегмент учасників обирав переважно по 2 предмети.

Найменше тестування проходитимуть випускники минулих років – їх трохи більше 9%. Вони найчастіше обирали по 3 або 4 предмети.

До ТОП-3 найпопулярніших предметів, які обрали учасники, увійшли:

-українська мова і література (понад 320 тис),

-історія України (понад 232 тис),

-математика (понад 146 тис).

Тепер до 30 квітня на інформаційних сторінках учасників розміщуватимуть запрошення-перепустки, де будуть вказані адреси пунктів тестування за кожним предметом. Їх необхідно роздрукувати самостійно. Доступ до сторінки здійснюється за номером сертифіката ЗНО та пін-кодом, зазначеним у ньому.

Основна сесія ЗНО стартує 21 травня тестуванням з математики, а завершується 13 червня оцінюванням з хімії.

Важливо, що упродовж 3-20 травня триватиме додатковий період реєстрації. Ним зможуть скористатися особи, які:

-за рішенням судів перебувають в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах;

-брали участь в антитерористичній операції або належать до категорії осіб з неконтрольованих територій та не зареєструвалися для участі в зовнішньому оцінюванні в основний період;

-проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, або переселилися з них та не зареєструвалися в основний період реєстрації;

-мають складати державну підсумкову атестацію у формі ЗНО, але через поважні причини не змогли зареєструватися в основний період реєстрації (для участі в додатковій сесії з навчальних предметів, з яких їм будуть зараховані результати ЗНО як оцінки за ДПА).

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *