ОСТАННІ НОВИНИ

Московський патріархат пообіцяв Зеленському свою підтримку

Наталя Дуляба

|

Глава Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій привітав Володимира Зеленського з обранням на посаду президента України і заявив, що він може розраховувати на підтримку УПЦ МП. Про це пише УП, передає Львівський портал.

 

За словами Онуфрія, впевнена перемога Зеленського на виборах є ознакою того, що заявлені ним пріоритети розвитку країни співпадають з надіями та прагненнями українців, які прагнуть єдності, миру і процвітання, а також «викорінення всього того, що вносить розбрат та ворожнечу всередину Української держави».

«Впевнений, що Ваше служіння на посаді Президента України буде виступати гарантом дотримання державною владою Конституції, визначеного основним законом принципу невтручання держави у справи церкви, а також прав та свобод віруючих усіх конфесій», – сказав Онуфрій.

«Ви можете розраховувати на безумовну підтримку Української православної церкви в усіх питаннях, які сприятимуть утвердженню та розвитку духовних і моральних цінностей українського суспільства», – додав він.

Також глава УПЦ МП дав своє благословення Зеленському на його «новому і відповідальному шляху служіння Україні та її народові».

Як повідомляв Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, у неділю, 21 квітня, відбувся другий тур чергових виборів Президента України. Главу держави українці обирали з-поміж чинного Президента Петра Порошенка та шоумена Володимира Зеленського.

ЦВК вже опрацювала 85% голосів українців. У президентських перегонах впевнено лідирує Володимир Зеленський, який набрав 73,30% голосів, а Петро Порошенко – 24,46%.

Натомість Порошенко впевнено переміг свого опонента на закордонному виборчому окрузі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *