Зеленський показав бюлетень, порушивши таємницю голосування

Соломія Головіна

|

Кандидат у президенти України Володимир Зеленський показав свій бюлетень з хрестиком навпроти свого імені. Про це повідомляє ТСН.

 

Володимир Зеленський віддав свій голос на одній із дільниць столиці України. Як інформує видання, він зізнався, що не спав усю ніч і почувається, як і вся його команда, дещо знервовано.

Володимир Зеленський був небагатослівним і висловив переконання, що у будь-якому випадку переможе Україна.

Шоумен вийшов із кабінки, а поруч із ним була його дружина. Вона першою кинула бюлетень, а в цей час Зеленський намагався жартувати із присутніми. Дружина попросила його не показувати за кого він проголосував, а потім відійшла вбік. Утім, на бюлетені можна було розглянути хрестик навпроти прізвища Зеленського», – зазначає ТСН.

Зауважимо, що стаття 7 закону «Про вибори Президента України» визначає, що голосування на виборах є таємним. Фотографування, відеофіксація в будь-який спосіб результатів волевиявлення виборців в кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування забороняються і є порушенням таємниці голосування.

Як відомо, сьогодні, 21 квітня, в Україні проходить другий тур виборів на пост президента України. За інформацією ЦВК станом на 11 годину явка виборців становила 17,08%.

За підсумками першого туру виборів президента, які відбулися 31 березня, Володимир Зеленський отримав 30,24% або 5 714 034 голосів виборців, Петро Порошенко – 15,95% або 3 014 609 голосів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *