ОСТАННІ НОВИНИ

Масових порушень на виборах не зафіксували, - МВС

Вероніка Рой

|

Правоохоронці не зафіксували масових порушень під час другого туру виборів, який відбувся сьогодні, 21 квітня. Про це заявив на брифінгу за результатами проведення другого туру виборів Президента України перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляє Укрінформ.

 

«В принципі масових порушень громадського порядку у нас не зафіксовано. Особовий склад виконав завдання, які були покладені на даному етапі, і в подальшому забезпечить безпеку громадян», – сказав Яровий.

Він зауважив, що всі підрозділи правоохоронців продовжують забезпечувати безпеку доставки протоколів до окружних виборчих комісій, потім до ЦВК. Крім того, особовий склад продовжує несення служби з охорони громадського порядку.

Голова Національної поліції Сергій Князєв додав, що до органів поліції за 21 квітня надійшло 1167 заяв, пов’язаних з виборчим процесом.

«Під час проведення першого туру було 2467, тобто більше ніж на половину кількість заяв скоротилась. Найбільше у Дніпропетровській області – 193 заяви, у Києві – 132, Донецьк – 98», – сказав Князєв.

Зокрема, він зауважив, що 146 заяв пов’язані із незаконною агітацією, щодо фотографування бюлетеня – 70 повідомлень, пошкодження бюлетеня – 16 повідомлень, підкуп виборців – 10 повідомлень, спроба винесення бюлетеня – 3 повідомлення.

«За 15 фактами внесено відомості до єдиного реєстру, тобто порушені кримінальні провадження. 11 – за статтею 158 (1) – незаконне використання виборчого бюлетеня, два – за статтею 259 (завідомо неправдиві повідомлення про загрозу безпеці громадянам), тобто мінували виборчі дільниці. Один випадок – за статтею 345 – погроза або насильство до працівника правоохоронного органу – у Тернопільській області на виборчій дільниці один із громадян наніс тілесні ушкодження офіцеру поліції. Він затриманий», – сказав Князєв.

Він додав, що ще одну кримінальну справу відкрили за перешкоджання здійснення виборчого права. Крім того, органами поліції складено 17 адміністративних протоколів за порушення виборчого права.

Нагадаємо, сьогодні – другий тур чергових виборів Президента України. Главу держави українці обирають з-поміж чинного Президента Петра Порошенка та шоумена Володимира Зеленського.

За інформацією ЦВК станом на 11:00 год. явка виборців в Україні становила 17,08%, станом на 15:00 год. – більше 45%.

Як повідомляв Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, у Брюховичах чоловік хотів проголосувати замість свого сина, бо мав від нього доручення. А без паспортів проголосувати намагались на одній із виборчих дільниць у Львові, а у Бродівському районі – священик.

Як повідомляв Львівський портал, за даними Національного екзит-полу, у другому турі виборів Президента України Володимир Зеленський набрав 73,2% голосів виборців, а Петро Порошенко – 25,3%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *