ОСТАННІ НОВИНИ

«День тиші» в Україні: рух «Чесно» зафіксував приховану рекламу

Соломія Головіна

|

Рух «Чесно» зафіксував у передвиборчий «день тиші», який настав опівночі 20 квітня, зовнішню рекламу без вихідних даних, що за стилем нагадує агітацію кандидатів у президенти Володимира Зеленського та Петра Порошенка.

 

При цьому зазначається, що формально така реклама не є порушенням виборчого законодавства.

Так, на вулицях Львова залишилася реклама з гаслом «Головне – не втратити країну!», яка нагадує агітацію Порошенка і є його передвиборчим слоганом.

Львів

Також можна зустріти борди «Зробимо їх разом», близькі за стилем до агітації Зеленського. Проте дата «31 березня» вказує на те, що цю рекламу не зняли ще напередодні першого туру.

Львів

Водночас частину агітації все-таки прибрали.

Львів

За спостереженнями Руху «Чесно», у Львові напередодні другого туру значно менше прихованої агітації, ніж було напередодні першого. Деяку рекламу, яка висіла ще вчора, сьогодні вже прибрали.

В Івано-Франківську багато площин, де була розміщена агітація, вже порожні або заклеєні. Водночас більшість тієї реклами, що залишилася, нагадує агітацію Порошенка.

Івано-Франківськ
Івано-Франківськ

Також є борди «Зустрінь весну без пороху!», які також були використані ще напередодні першого туру.

Івано-Франківськ

При цьому наголошується, що цей меседж був притаманний агітації екс-кандидата у президенти від партії УКРОП Олександра Шевченка, який у другому турі підтримав Зеленського. Рух «Чесно» ідентифікував Шевченка як одного з технічних кандидатів Зеленського, а борди «УКРОПівця» мали на меті понижувати рейтинг Порошенка.

Примітно, що з першого туру залишилася прихована агітація Юлії Тимошенко

Львів

Регіональні координатори руху «Чесно» також фіксують приховану агітацію в Луцьку та інших містах України.

Луцьк
Луцьк

Фото: «Чесно»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *