ОСТАННІ НОВИНИ

Курсанти Академії сухопутних військ пройшли навчання за допомогою засобів імітаційного моделювання

Соломія Григор'єва

|

Майбутні командири інженерних підрозділів Національної академії сухопутних військ вдосконалили свої практичні навички з управління підрозділами за допомогою сучасних засобів імітаційного моделювання. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі академії.

 

Впродовж тижня курсанти-третьокурсники факультету підготовки спеціалістів бойового (оперативного) забезпечення відпрацьовували у Центрі імітаційного моделювання свої практичні навички під час проведення комп’ютерного командо-штабного навчання «Інженер — 2019». Захід проходив із використанням системи імітаційного моделювання JCATS, а його темою стало інженерне забезпечення підготовки оборонного бою батальйонної тактичної групи.

За словами керівника навчання, заступника начальника кафедри тактики підрозділів бойового (оперативного) забезпечення підполковника Андрія Каршеня, організатори поставили за мету удосконалити практичні навички курсантів з планування й організації виконання завдань інженерного забезпечення, а також надати вихованцям вишу можливість випробувати себе у ролі командирів інженерних підрозділів.

«Ці навчання ми започаткували 2017 року, тому вони вже стали традиційними. На мою думку, одним з головних завдань КШН є отримання курсантами практики в ролі командира інженерного підрозділу за умов різкої зміни обстановки. Це навчання дає можливість їм відчути, як ситуація розвивається в реальному житті. Тобто необхідно не просто віддати розпорядження, натиснути кнопку на комп’ютері, і воно безумовно буде виконане. А тут в обстановку постійно вносить зміни противник, погодні умови, місцевість  тощо», – запевнив офіцер.

Старший солдат Юрій Святий впродовж тижня обіймав на цих навчаннях посаду командира інженерно-саперної роти. Йому не лише необхідно було отримувати доповіді від своїх однокурсників, які нині виконували обов’язки командирів взводів та відділень, але й керувати ними та приймати рішення, від яких залежала успішність виконання поставленого роті завдання, і навіть, хоча й поки віртуально, життя підлеглих.

На думку організаторів заходу, проведення навчання дало можливість, з одного боку, перевірити навченість курсантів та виявити слабкі сторони у підготовці, для того, щоби мати можливість їх надолужити. З іншого боку, економлячи значну кількість матеріальних ресурсів, майбутні офіцери за допомогою сучасного програмного забезпечення вдосконалили свої знання та навички, зокрема й за найкращими світовими стандартами, отримали практику в управлінні підрозділами в умовах, наближених до бойових.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *