ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні погіршилася ситуація зі свободою слова

Андрій Котенський

|

Україна опустилася на одну сходинку нижче у рейтингу свободи ЗМІ у порівнянні з минулим роком. Про це йдеться у щорічному індексі свободи ЗМІ у світі станом на 2019 рік, яке міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» оприлюднила 18 квітня, передає DW.

 

В оновленому рейтингу Україна посідає аж 102 місце.

Правозахисники підкреслюють, що найбільшими викликами для свободи слова в Україні залишаються такі явища, як стеження чи перешкоджання в роботі журналістів-розслідувачів із застосуванням насильства.

У організації наголошують, що на ситуацію зі свободою слова негативно позначається війна на Донбасі.

«Ще одне явище, яке не полегшує роботу ЗМІ в Україні, – факт дедалі частішої відмови у в’їзді для закордонних журналістів», – йдеться у звіті.

В індексі свободи ЗМІ сусідня РФ посіла 149-те місце – на одну сходину нижче, порівняно з минулорічними показниками.

Значне покращення ситуації зі свободою слова спостерігалося у 2018 році у Вірменії, яка піднялася одразу на 19 сходинок, посівши 61-ше місце в рейтингу.

Істотне полегшення для роботи журналістів було зафіксовано й у Киргизстані, який за рік піднявся одразу на 15 сходинок, посівши 83-тє місце”, – пише DW з посиланням на звіт.

На першому місці в індексі свободи ЗМІ – Норвегія, яка вже втретє лідирує в щорічних рейтингах «Репортерів без кордонів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *