ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці закликають не порушувати виборче законодавство

Соломія Григор'єва

|

Від початку виборчих перегонів до поліції Львівщини надійшло 135 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства, усі вони були зареєстровані у Журналі єдиного обліку. Правоохоронці закликають громадян не порушувати виборче законодавство. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

 

За результатами перевірок повідомлень було відкрито чотири кримінальних провадження, а також складено дев’ять протоколів про вчинення адміністративних правопорушень.

«Я хочу застерегти громадян від вчинення під час волевиявлення таких дій, які можна кваліфікувати як порушення виборчого законодавства. Наприклад, не можна виходити з бюлетнем за межі виборчої дільниці, не можна фотографувати свій виборчий бюлетень, оскільки це є порушенням таємниці голосування, безпосередньо під час волевиявлення не можна нікого  запрошувати до себе у кабінку. Не всі знають про це, але, якщо будуть такі повідомлення, поліція буде реагувати на них. Також під час першого туру виборів ми виявляли факти хуліганства на виборчих дільницях, деякі особи приходили голосувати у нетверезому стані – це також неприпустимо», – зазначив очільник поліції Львівщини генерал поліції третього рангу Валерій Середа.

За порушення виборчого законодавства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Повідомити про виявлені порушення виборчого законодавства можна, зателефонувавши на оперативну лінію 102 або звернувшись із заявою у територіальній підрозділ поліції. Особи, винні у скоєнні правопорушення, будуть притягнуті до відповідальності.

Також нагадаємо, 20 квітня, в останній день перед волевиявленням громадян, так званий «день тиші», заборонені будь-які агітаційні заходи, розміщення агітаційних матеріалів у ЗМІ, розповсюдження виборчих листівок, плакатів та іншої друкованої агітаційної продукції кандидатів у Президенти України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *