ОСТАННІ НОВИНИ

Передню секцію незаконної забудови на Личаківській вже знесли

Соломія Григор'єва

|

Демонтаж збудованої з порушеннями багатоповерхівки на вул. Личаківській, 259 активно триває. Cтаном на сьогодні, 18 квітня, уже знесено передню секцію будинку. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

«Інформуємо, що демонтаж збудованої з порушеннями багатоповерхівки на вул. Личаківській, 259 активно триває. Станом на сьогодні, використовуючи великогабаритну 26-тонну техніку, уже вдалося знести передню секцію будинку», — розповів керівник юридичного відділу Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю м. Львова Святослав Кіндратів.

Нагадаємо, що рішення знести самочинну багатоповерхівку прийняв Личаківський районний суд ще у 2017 році, однак тривалий час забудовник, ТзОВ «Лідер Моноліт», оскаржував його. Наприкінці 2018 року Восьмий апеляційний адміністративний суд м. Львова не задовільнив апеляцію фірми і також зобов’язав її знести житловий будинок на вул. Личаківській, 259. Цей випадок є першим у Львові, коли Інспекція ДАБК отримала перемогу в суді з позовом про знесення самочинно збудованого об’єкта.

На знесення багатоповерхівки на вул. Личаківській, 259 мерія вже виділяла майже 3 мільйони гривень, а нещодавно додала ще майже півмільйона гривень. Витрачені кошти на демонтаж потім планують стягнути із забудовника.

Зазначимо, що у соцмережах деякі львів’яни неодноразово наголошували, що квартири у цьому будинку було б доцільніше віддати черговикам Львівської міськради, зокрема бійцям АТО. Втім зробити це неможливо через законодавчі проґалини та незадовільний стан самої багатоповерхівки.

Демонтовувати самовільно зведену 7-поверхівку планують до Великодня.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Лідер Моноліт» зареєстроване за місцем скандальної багатоповерхівки – на вул. Личаківській, 259. Його засновником є бізнесмен, власник «Львівського холодокомбінату» Богдан Копитко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *