ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного тижня Рада має остаточно прийняти мовний закон, - нардеп

Соломія Головіна

|

Парламентарі мають намір остаточно прийняти у другому читанні мовний закон до кінця наступного тижня. Про це повідомив народний депутат України від Львівщини Ігор Васюник у студії одного з місцевих телеканалів.

 

«Знаю, що депутати збираються його приймати у «Чистий четвер». Але, на моє глибоке переконання, треба продовжити роботу Ради у вівторок, прийняти цей закон і крапка», – наголосив Ігор Васюник.

Своєю чергою нардеп Ірина Подоляк зауважила, що ухвалення закону про мову затягується представниками «Опоблоку».

«Всі люди, які слідкують за проходженням цього законопроекту, чітко бачать, хто обговорює ці правки: 99,9% – це представники «Опозиційного блоку». В принципі їм закон про державну мову – як колода в оці, він їм будь-який непотрібен», – резюмувала вона.

При цьому депутатка додала, що має сумнів, що Володимир Зеленський його підпише, якщо виграє вибори.

Детальніше про те, як працюватиме Верховна Рада після виборів 21 квітня, читайте у матеріалі Львівського порталу «Встигнути все: парламентський порядок денний після президентських виборів».

Нагадаємо, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада прийняла за основу проект закону № 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Всього у першому читанні розглядалося чотири законопроекти про мову:  №5556, № 5669, № 5670,  №5670-д.

У кінці лютого 2019 року Рада розпочала розгляд підготовленого до другого читання законопроекту про мову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *