ОСТАННІ НОВИНИ

Захворюваність на кір у світі зросла втричі

Соломія Головіна

|

Кількість випадків захворюваності на кір, зареєстрованих у всьому світі за перші три місяці 2019 року, збільшилася втричі у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомляє Укрінформ.

 

«Кількість випадків захворюваності на кір, зареєстрованих у всьому світі за перші три місяці 2019 року, збільшилася втричі у порівнянні з аналогічним періодом минулого року», – повідомили у Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ), передає ВВС.

ВООЗ зазначає, що попередні дані вказують, що у всіх регіонах світу спостерігаються спалахи захворюваності.

У Африці спостерігається найбільше зростання – на 700%.

ВООЗ заявила, що реальні цифри можуть бути набагато більшими, оскільки тільки 1 з 10 випадків у світі фіксується статистикою.

Україна, Мадагаскар та Індія найбільше постраждали від цієї хвороби, з десятками тисяч зареєстрованих випадків на мільйон людей.

Спалахи кору також зафіксовані у Бразилії, Пакистані та Ємені, де сталося багато смертей – в основному серед маленьких дітей.

Збільшення кількості випадків спостерігається і в країнах з високим рівнем охоплення вакцинацією, зокрема у США та Таїланді.

ООН стверджує, що кір можливо заздалегідь попередити правильними вакцинами, але глобальний рівень першої стадії імунізації «зупинився» на рівні 85% з 95%, необхідних для уникнення спалахів хвороби.

Як відомо, з початку року в Україні на кір захворіли понад 35 тисяч українців, з яких 14 померли. і показники захворюваності на кір продовжуються зростати.

Додамо, що з 18 лютого на Львівщині стартувала масштабна кампанія з вакцинації школярів від кору. Мета – захистити дітей та дорослих від спалаху кору, який триває майже два роки.

Нагадаємо, кір – це дуже небезпечне і заразне захворювання, ліків від кору не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Діти і дорослі, які не отримали профілактичні щеплення, знаходяться у зоні ризику. З початку спалаху кір забрав 31 життя українців. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору –  тільки вакцинація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *