ОСТАННІ НОВИНИ

Повернення Приватбанку Коломойскому стане ударом по співпраці з МВФ, – Порошенко

Андрій Котенський

|

Президент Петро Порошенко прокоментував імовірне повернення націоналізованого Приватбанку колишньому власнику Ігорю Коломойському, і сказав, що був шокований заявою Коломойського про бажання отримати два мільярда доларів компенсації.

 

Про це президент розповів під час зустрічі з бізнесом 15 квітня, пише Економічна правда.

Також у своєму акаунті в Twitter Порошенко зазначив, що повернення націоналізованого банку екс-власнику «викличе глибоку кризу у співпраці з МВФ».

«Націоналізація Приватбанку, якою ми — нагадаю — врятували гроші десятків мільйонів клієнтів, проводилася у партнерстві з Фондом. Тож задній хід викличе глибоку кризу у відносинах із МВФ. З відповідними ризиками для курсу гривні і можливістю нової економічної кризи», — написав Порошенко.

Водночас, зазначив президент, «не мовчать пов’язані із Зеленським особи, і вимога двохмільярдної компенсації за Приватбанк — «уже на столі».

«А справа про визнання націоналізації незаконною — на останній стадії судового розгляду», — додав Порошенко.

Глава держави наголосив також на тому, що рішення на користь Коломойського стане «потужним ударом по співпраці з МВФ».

Як повідомлялося, 8 квітня Коломойський завив, що йому не потрібен Приватбанк, однак він хоче компенсацію 2 мільярди доларів.

Як відому, у грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів «Приватбанку», найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію «Приватбанку». Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень.

У вересні 2018 року Окружний адміністративний суд Києва підтвердив правомірність прийнятого Нацбанком рішення про віднесення «Приватбанку» до категорії неплатоспроможних, відхиливши позов клієнта банку.

Нещодавно ж Коломойський заявив, що сподівається отримати компенсацію за «Приватбанк» після виборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *