ОСТАННІ НОВИНИ

На Стрийській запрацював новий дитсадок

Наталя Дуляба

|

Забудовник, який зводив житловий комплекс на вул. Стрийській, 45, відкрив центр розвитку дитини. Навчатися у ньому зможуть 90 діток. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міськради Львова.

 

Центр розвитку дитини має площу 1000 кв м, майданчик для прогулянок, два спортивні і актовий зали, їдальню, кабінети для індивідуальних занять. Загалом навчатися тут зможуть 90 дітей.

«Заклад дошкільної освіти пропонує послуги новітнього рівня. Тут є і карате, і шахи, і інші види спорту, які є дуже корисними і цікавими для того, щоб діти відвідували гуртки», – розповіла начальниця міського управління освіти Зоряна Довганик.

Як підкреслила голова Сихівської райадміністрації Галина Гладяк, у цьому районі сьогодні бракує дитсадків, тож створення нового було дуже важливим для розвитку соціальної інфраструктури.

«У цьому мікрорайоні, на превеликий жаль, є лише один садочок і тому було передбачено облаштування саме тут. Приємно, що забудівельник дотримався своїх обіцянок і ми сьогодні бачимо гарний, новітній дошкільний заклад», – додала Галина Гладяк.

У цьому центрі розвитку дитина не обов’язково має перебувати цілий день. Батьки можуть записати свою малечу на індивідуальні розвиваючі заняття чи на гуртки.

Як раніше повідомляв Львівський портал, у Львові склалась одна з найкритичніших ситуацій в області щодо зарахування дітей у садочки. Відтак у мерії взялися за забудовників, які обіцяли при житлових будинках звести дитячі садки.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий також пообіцяв, що до 2020 року у місті взагалі не буде черг до дитсадків.

Нещодавно у мерії заявили, що станом на листопад 2018 року на черзі до дитсадків «стоять» менше тисячі дітей. А до 2020 року у сімох дитячих дошкільних закладах міста планують створити 600 додаткових місць.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *