ОСТАННІ НОВИНИ

Минулого року на лікування до України приїхали 65 тисяч іноземців

Соломія Григор'єва

|

У 2018 році близько 65 тисяч іноземців приїхали лікуватися в українських клініках. Про це повідомила президент Української асоціації медичного туризму (УАМТ) Віолетта Янишевська, пише Інтерфакс-Україна.

 

«Можна говорити про те, що зараз українські клініки мають технології та інновації, завдяки чому і розвивається в’їзний медтуризм, однак виїзний медтуризм перевищує в’їзний в рази», – сказала вона.

За її словами, з України в цей же час на лікування виїхало близько 160 тисяч українців.

Лідерами виїзного медичного туризму з України є Німеччина та Ізраїль. У трійку лідерів за кількістю пацієнтів з України також входить Туреччина.

Глава УАМТ підкреслила, що українські клініки пропонують в основному нижчі ціни, ніж закордонні. Разом з тим у деяких випадках лікування в Україні може обійтися дорожче, ніж в інших країнах.

«Наприклад, найбільш поширені онкологічні хірургічні операції в Туреччині будуть дорожчі, ніж в Україні. Тим часом в Латвії, де є кіберніж останнього покоління, вартість пакетної пропозиції дешевше, ніж в українській клініці», – розповіла президент асоціації.

Коментуючи перспективи розвитку в’їзного медичного туризму в Україні, президент УАМТ зазначила, що наразі у цьому сегменті представлені переважно приватні клініки.

«Державні клініки поки не готові для прийому іноземних пацієнтів – у них не налагоджений сервіс, переклад документації, логістика та інші фактори, необхідні для безпечного і комфортного перебування іноземного пацієнта в іншій країні», – пояснила Янишевська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *