ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові учнів закликають долучитись до обміну книгами

Наталя Дуляба

|

Дитяча дорадча рада спільно з Учнівським парламентом організовує у Львові проект «Твій мозок потребує їжі», який популяризуватиме серед дітей та підлітків читання та інтерес до книг. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

«Цей проект зародився наприкінці 2018 року, коли ми визначали цілі та напрямки роботи на 2019 рік. І одним із них стала популяризація читання. Ми зауважили, що все частіше книги стають лише частиною декору, особливо для дітей. Діти почали більше часу проводити в мобільних ґаджетах, і тим самим обмежуючи своє коло знань, отриманих поза навчальними закладами», – розповіли члени Дитячої дорадчої ради при міськраді Львова.

Відтак наступної п’ятниці, 5 квітня, о 14.00 год. у Палаці культури ім. Гната Хоткевича відбудеться презентація проекту «Твій мозок потребує їжі». На захід запрошують усіх охочих дітей та закликають долучитись до обміну книгами. На презентацію запрошений також і український письменник Андрій Бачинський.

У програму заходу включена лекція про популяризацію читання (розповідь про відомих людей, для яких читання стало одним з етапів для досягнення бажаного успіху, та про важливість читання для саморозвитку). Опісля буде обмін книгами серед учасників заходу. Кожен учасник заходів, які будуть проведені в межах проекту «Твій мозок потребує їжі», матиме змогу обміняти вже прочитану книгу на іншу.

«Подальше проведення лекцій та обмінів здійснюватиметься Дитячою дорадчою радою та Учнівським парламентом Львова в двох крайніх школах кожного району із залученням 3-4 сусідніх шкіл. В подальшому планується проведення таких заходів на постійній основі самими ж учнями», – додають організатори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *