ОСТАННІ НОВИНИ

Як перевірити себе у списку виборців, не виходячи з дому? Інструкція

Наталя Дуляба

|

Кожен українець може кількома способами перевірити, чи включений він до Державного реєстру виборців, в тому числі й онлайн. Про це повідомляє Львівський портал.

 

Як йдеться на порталі Судової влади України, перевірити, чи включені ви до списку виборців, можна таким чином:

  • перевірте свої дані в іменному запрошенні на вибори. Дільнична виборча комісія має доставити його не пізніше, ніж за 10 днів до голосування (не пізніше, ніж за 3 дні до дати повторного голосування);
  • перевірте свої дані у списку виборців (надається для загального ознайомлення у приміщенні дільничної виборчої комісії, до якої ви належите за зареєстрованим місцем проживання);
  • у будь-який робочий день прийдіть із паспортом до відділу ведення Державного реєстру виборців за вашим зареєстрованим місцем проживання;
  • через Інтернет. Зробити це можна протягом кількох хвилин за посиланням.

Якщо ви вирішили перевірити себе у списку виборців онлайн, то потрібно зайти на сайт Держреєстру виборців і обрати там «кабінет виборця». Після цього слід натиснути на розділ «перевірка включення» і ввести свої особисті дані. Система автоматично видасть вам результат.

Якщо ж ви виявили, що вас немає у списку виборців, то варто звернутися до органу ведення реєстру за місцем проживання.

Виборці з окупованих територій України, Криму та Донбасу, можуть звернутися до будь-якого органу ведення реєстру щодо свого включення у списки.

Нагадаємо, президенські вибори відбудуться вже цієї неділі, 31 березня. Їхнє проведення обійдеться державі у 2,3 мільярда гривень. Втім у ЦВК заявляли, що бюджет виборів можуть збільшити через рекордну кількість претендентів на пост глави держави.

Загалом участь у виборах хотіли взяти 44 кандидати. Втім після того, як кілька осіб зняли свої кандидатури, список звузився до 39 людей. Із остаточним переліком осіб, що хочуть стати Президентом України, можна ознайомитися тут.

Додамо, що на Львівщині за президента голосуватимуть майже 2 мільйони виборців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *