ОСТАННІ НОВИНИ

«Гусь йде на вибори»: Мін’юст запустив просвітницький проект для молоді

Вероніка Рой

|

Міністерство юстиції України запустило ініціативу «Гусь йде на вибори», покликану долучити українську молодь до виборчого процесу та надати молодим українцям інформацію про те, як реалізувати своє право обирати. Про це інформує прес-служба Мін’юсту.

 

«Ми презентуємо надзвичайно важливий і цікавий інструмент донесення інформації до молодих українських виборців, які сприймають інформацію здебільшого через соціальні мережі й мережу Інтернет. Ми презентуємо низку інформаційних роликів «Гусь йде на вибори», головним героєм яких є дуже популярний в мережі персонаж «Гусь». Він роз’яснює, як скористатися своїм правом голосу, як піти на виборчу дільницю й перевірити, чи є ти в списках, як проконтролювати законність волевиявленні й куди звернутися у разі порушень», – наголосив міністр юстиції Павло Петренко.

Він повідомив, що презентовано перший ролик, який стосується права виборця перевірити себе у списках виборців. Впродовж тижня буде презентовано 3 інші відеоролики, в яких «Гусь» розповість про те, як прийти на вибори, проголосувати та як діяти у разі, якщо ви помітили порушення.

«Ми розраховуємо, що ця інформаційна кампанія не лише підніме українцям настрій, а й дасть нашим громадянам додаткову інформацію, щоб вони могли скористатися своїм основним конституційним правом – прийти на вибори й проголосувати», – зазначив міністр юстиції.

Як раніше повідомляв Львівський портал, проведення цьогорічних президентських виборів обійдуться державі у 2,3 мільярда гривень. Втім у ЦВК заявляли, що бюджет виборів можуть збільшити через рекордну кількість претендентів на пост глави держави.

Загалом участь у виборах хотіли взяти 44 кандидати. Втім після того, як кілька осіб зняли свої кандидатури, список звузився до 39 людей. Із остаточним переліком осіб, що хочуть стати Президентом України, можна ознайомитися тут.

Додамо, що на Львівщині за президента голосуватимуть майже 2 мільйони виборців.

Фото та відео: Мін’юст

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *