ОСТАННІ НОВИНИ

У міграційній службі розповіли, як голосувати з ID-карткою

Наталя Дуляба

|

Вже цієї неділі, 31 березня, українці обиратимуть нового президента. Паспорт у вигляді книжечки та ID-картка є рівнозначними під час голосування, тож власникам останніх не слід перейматись. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Державної міграційної служби.

 

Голосувати на президентських виборах українці можуть за наявності паспорта. Лише з ним громадяни, які досягли 18 років, на виборчій дільниці можуть отримати бюлетень.

Для участі в голосуванні громадянам України не потрібно подавати жодних додаткових документів, окрім ID-картки або паспорта-книжечки, адже обидві форми паспорта є рівнозначними та самодостатніми.

громадянам, включеним до списку виборців, на виборчій дільниці не мають права відмовити у реалізації права голосу, якщо:

  • у паспорті громадянина України у вигляді книжечки відсутня фотокартка, яка вклеюється при досягненні 25 або 45 років;
  • існують розбіжності у виборчій адресі виборця або відсутні відомості щодо реєстрації місця проживання у ID-картці.

Зазначимо також, що громадяни України можуть голосувати 31 березня не лише на території України, а й за її межами на закордонних виборчих дільницях. У цьому випадку документом, що посвідчує особу, є паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Також ЦВК радить українцям перевірити свої особисті дані у списках на сервісі Державного реєстру виборців. Зробити це можна тут.

Як раніше повідомляв Львівський портал, проведення цьогорічних президентських виборів обійдуться державі у 2,3 мільярда гривень. Втім у ЦВК заявляли, що бюджет виборів можуть збільшити через рекордну кількість претендентів на пост глави держави.

Загалом участь у виборах хотіли взяти 44 кандидати. Втім після того, як кілька осіб зняли свої кандидатури, список звузився до 39 людей. Із остаточним переліком осіб, що хочуть стати Президентом України, можна ознайомитися тут.

Додамо, що на Львівщині за президента голосуватимуть майже 2 мільйони виборців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *