ОСТАННІ НОВИНИ

Міжнародна виставка вищої освіти у Палаці мистецтв. Голова ЛОДА вимагає провести службове розслідування

Вероніка Рой

|

Голова Львівської ОДА Олег Синютка вимагає провести службове розслідування стосовно проведення Міжнародної виставки вищої освіти, яка відбувалася минулого тижня у Львівському палацу мистецтва. Цей захід, за його словами, – це видурювання іноземними ВНЗ грошей у школярів та їх батьків.  Про це він заявив сьогодні, 25 березня, під час апаратної наради у Львівській ОДА, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, минулого тижня у Палаці мистецтв «кишенькові» закордонні навчальні заклади, які були створені декілька років тому, репрезентували свою діяльність. Він вважає, що це звичайне видурювання грошей у дітей та їх батьків.

«Заходжу минулого тижня я в приміщення Палацу мистецтв у Львові і, чесно кажучи, я вже дуже давно настільки не був шокований. Минулого року у нас були закордонні ВНЗ, які вирішили підзаробити грошей і організували виставку, де задурювати голови дітям та їх батькам для того, аби вони їхали вчитися і тратили свої гроші незрозуміло куди, незрозуміло за якими знаннями. Ми це все швиденько зупинили, відмінили і сказали, що це не ті речі, які підтримуються українською державою», – розповів Олег Синютка.

Піднявши документи, голова ЛОДА побачив, що відповідно до листів департаменту освіти у Палаці мистецтв відбувалася профорієнтаційна робота.

«Коли я підняв документи, подивитися, що це таке відбувається у Палаці мистецтв, то побачив, що це профорієнтаційна робота. Це відповідно до листів департаменту освіти ЛОДА називається профорієнтаційна робота. Тобто, вивіз дітей за кордон?! Вони, що там щось навчаться? Ви зійшли з розуму, я вам це привселюдно говорю. Рекомендуйте їм Гарвард, Оксфорд, Кембридж…Ви куди їх агітуєте? Коли я вийшов після зустрічі у Палаці мистецтв, то побачив багато дітей шкільного віку. Я чекаю від керівників департаменту освіти і департаменту  культури пояснень, а також чекаю проведення службового розслідування з цього приводу, і після цього я прийму рішення», – повідомив він.

Також Олег Синютка додав: «Ми є представники української держави і ми повинні дбати про те, щоб добре було для українців, не для сусідів. Якщо хтось це не зрозумів, то йому не місце в державних органах, ні в органах місцевого самоврядування».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *