ОСТАННІ НОВИНИ

За два місяці на Львівщині легалізували понад три тисячі працівників

Соломія Головіна

|

За два місяці цього року на Львівщині суб’єкти господарювання  легалізували трудові відносини з 3088 найманими працівниками. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Львівській області.

 

Так, протягом січня-лютого за результатами роз’яснювальної роботи 1186 суб’єктів господарювання Львівщини подали повідомлення про прийняття на роботу 3088 найманих працівників, які не перебували у трудових відносинах.

«Роботодавцям, які використовують найману працю без належного оформлення трудових відносин, рекомендовано забезпечити виконання вимог трудового законодавства згідно з нормами Кодексу законів про працю України. Обов’язковою умовою правильного оформлення новоприйнятих найманих працівників є вчасне повідомлення про їх прийняття органу доходів і зборів», –  зазначають у ДФС Львівщини.

Одночасно слід нагадати, що за порушення трудового законодавства у 2019 році роботодавцям загрожують чималі штрафи: за одного неоформленого працівника – штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат, тобто 125 190 гривень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *