ОСТАННІ НОВИНИ

#Lotsofsocks: відомі львів’яни долучилися до світового флешмобу на підтримку людей з синдромом Дауна

Вероніка Рой

|

До Міжнародного дня людини із синдромом Дауна, який відзначають сьогодні, 21 березня, у мережі запустили флешмоб #Lotsofsocks. Про це повідомляє Львівський портал.

 

Чимало львів’ян та відомих особистостей міста Лева долучилися до світового флешмобу та одягнули різнокольорові шкарпетки, а фото опублікували на своїх сторінках у соціальних мережах.

Зокрема, до флешмобу долучився мер Львова Андрій Садовий.

Також до Міжнародного дня людини із синдромом Дауна непарні кольорові шкарпетки одягнув і народний депутат України Ігор Васюник.

«Сонячних людей» також вирішив підтримати і заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

На своїй сторінці у Facebook фото у різнокольорових шкарпетках оприлюднив речник Міністерства охорони здоров’я України Олександр Ябчанка, який родом зі Львова.

Також до акції долучився відомий львівський ведучий, керівник ГО«Освітній центр з прав людини у Львові» Володимир Беглов.

Підтримав «сонячних людей» і керівник «Центру громадського моніторингу та досліджень» Мирослав Сімка.

До флешмобу долучилася і патрульна поліція у Львівській області.

У свою чергу, рятувальники Львівщини завітали до Навчально-реабілітаційного центру «Джерело», а також вдягли різнокольорові шкарпетки.

Зазначимо, вперше Міжнародний день людини з синдромом Дауна став щорічно відзначатися з 2006 року і був заснований на VI міжнародному симпозіумі по синдрому Дауна, проведеному в Пальма де Майорка за ініціативою правлінь Європейської та Всесвітньої асоціацій Даун-синдром. За статистикою Всесвітньої організації охорони здоров’я, приблизно кожна семисота дитина в світі народжується з синдромом Дауна.

Сьогодні ж існує чимало міфів стосовно «сонячних людей». Адже більшість вважають, що люди із синдромом Дауна не можуть соціалізуватися та нормально жити у звичайному світі. Хоча це зовсім не так. Нині такі люди вільно навчаються у звичайних школах, працюють та створюють власні сім’ї. І Міжнародний день людини з синдромом Дауна ставить перед собою мету привернути увагу суспільства та показати, що «сонячні люди» своєю добротою, щирістю і безпосередністю компенсують все те, в чому вони відрізняються від звичайних людей, а часто і перевершують їх.

Додамо, що сьогодні о 14 годині на площі Ринок (перед входом у Львівську міську раду) відбудеться відкриття фотовиставки #КолиСонцеУсередині — до Міжнародного дня людини з синдромом Дауна. Це соціальний фотопроект, який передає емоції та красу 10 непересічних особистостей — людей із синдромом Дауна, різних за віком, характером, уявленнями і відкритих до експериментів.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *