ОСТАННІ НОВИНИ

Гройсман відкрив Міжнародну агропромислову виставку у Львові

Соломія Головіна

|

Сьогодні, 21 березня, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відкрив у аеропорту «Львів» імені Данила Галицького Х Міжнародний форум Аgroport West Lviv 2019. Про це з місця подій передає кореспондент Львівського порталу.

 

На виставці презентовано 72 стенди виробників сільськогосподарської техніки та продукції.

Додамо, що Агропорт – щорічний масштабний захід з підтримки фермерства та сільськогосподарських виробників України, що проходить на майданчиках міжнародних аеропортів. На Львівщині захід відбувається вчетверте.

«Я глибоко переконаний в тому, що агропромисловий комплекс є для нас рушійною силою, драйвером розвитку національної економіки. З іншого боку, гарантом нашої продовольчої безпеки, і не лише України, а й країн світу», – сказав у своєму вступному слові Володимир Гройсман.

Також він наголосив, що Україна входить у ТОП-7 кращих експортерів світу із аграрної продукції, «але наш потенціал є значно більший ніж ми виробляємо сьогодні».

Також прем’єр зазначив, що обсяг капітальних інвестицій в агрокомплекс минулого року сягнув 90 млрд грн. Запевнивши,що  ця підтримка буде посилюватися – як у фінансовому плані, так і в плані допомоги просування на зовнішні ринки завдяки угодам про вільну торгівлю.

«Ми виробляємо конкурентну продукцію. Я розумію, що на наших полицях може бути продукція з усього світу, але наш обов’язок споживати українське і так зміцнювати економіку», – сказав Володимир Гройсман.

Фото: ЛОДА, Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *