ОСТАННІ НОВИНИ

Для податкової та митної служб шукають очільників

Соломія Головіна

|

Кабінет міністрів України оголосив конкурс на посади голів Державної податкової та Державної митної служб. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду сьогодні, 20 березня, передає «Громадське».

 

Зазначається, що конкурси призначено на 16 квітня 2019 року.

«Сьогодні уряд ухвалив рішення оголосити конкурс на голову Державної податкової та Державної митної служби, а також затвердив умови його проведення, зокрема, загальні та спеціальні кваліфікаційні вимоги, вимоги до компетентності, напрацьовані Мінфіном та Національною агенцією з питань державної служби», – повідомив міністр кабінету міністрів України Олександр Саєнко після закінчення засідання уряду 20 березня.

18 грудня 2018 року уряд ухвалив рішення про розділення ДФС на 2 окремих органи – митну та податкову служби, а 6 березня 2019 року затвердив відповідні положення про ці державні органи.

Державна фіскальна служба була створена у 2014 році як правонаступник Міністерства доходів і зборів України. Вона відповідальна за податковий та митний напрям. У часи президентства Віктора Януковича, Міністерство доходів і зборів підозрювали у створенні централізованих схем з ухилення від оподаткування та відмивання коштів, а також «торгівлі» податковими кредитами з податку на додану вартість, які завдали збитків державі на мільярди гривень.

Раніше повідомлялось, що ДФС планують розділити на три окремі державні органи, які будуть, відповідно, адмініструвати податки, адмініструвати митні платежі та здійснювати розслідування фінансових злочинів.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *