ОСТАННІ НОВИНИ

Топ-10 найдорожчих міст у світі

Андрій Котенський

|

Чотири європейських міста увійшли в десятку найдорожчих міст світу для життя в щорічному рейтингу журналу The Economist. У десятку увійшли Париж, Цюріх, Женева і Копенгаген.

 

Перше місце в рейтингу вперше розділили відразу три міста – Сінгапур, Париж і Гонконг.

В першу десятку найдорожчих увійшли Цюріх, Женева, Осака, Сеул, Копенгаген, Нью-Йорк, Тель-Авів і Лос-Анджелес (останні два міста розділили 10-е місце).

Французька столиця стала єдиним містом єврозони в топ-10, піднявшись з другого місця в минулому році і з сьомої позиції два роки тому.

Париж в рейтингу називається «дуже дорогим для життя»: середній діловий костюм для чоловіків коштує приблизно $2000, а звичайна жіноча стрижка – $120.

«Тільки ціни на алкоголь, тютюн і транспорт тут співставні з іншими європейськими містами», – зазначають автори рейтингу.

Найдешевшими містами світу названі Каракас, Дамаск, Ташкент, Алмати, Бангалор, Карачі, Лагос, Буенос-Айрес, Ченнаї і Нью-Делі.

Експерти оцінюють рівень життя в 133 містах, враховуючи підвищення курсу валюти, інфляцію і девальвацію, а також політичні потрясіння. Вони порівняли 400 цін на 160 товарів і послуг, включаючи їжу і напої, одяг, оренду будинку, транспорт, навчання і відпочинок.

Мета рейтингу – допомогти компаніям розрахувати компенсаційні пакети і надбавки для іноземних співробітників і ділових мандрівників.

ЕП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *