ОСТАННІ НОВИНИ

У пункті пропуску «Грушів» запровадять експеримент, який пришвидшить перетин кордону з Польщею

Вероніка Рой

|

У пункті пропуску «Грушів», що на Львівщині, планують запровадити експеримент, який допоможе пришвидшити перетин кордону з Польщею. Про це сьогодні, 18 березня, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомив начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Суть експерименту в тому, що спочатку посадові особи прикордонної служби будуть вносити інформацію про осіб і транспортні засоби, які перетинають державний кордон України, а вона автоматично передаватиметься митним органам. Це дозволить уникнути дублювання функцій.

«Спершу здійснюватиметься паспортний контроль прикордонниками, потім цю інформація з їхніх баз даних будуть передавати до митниці, щоб уникнути подвійного внесення даних у систему. Цей експеримент почнемо з «Грушева», а потім  спробуємо це запровадити не лише по автобусах, але й по легкових автомобілях», – сказав Левко Прокіпчук.

Як згодом повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області, уже найближчим часом буде запроваджено зміни у послідовності здійснення контролю в напрямку виїзду з України не тільки щодо автобусів, а й у пасажирському русі загалом. Спочатку це буде експеримент у пункті пропуску «Грушів», а потім таку схему запровадять і в інших пунктах пропуску.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *