ОСТАННІ НОВИНИ

Спецоперація проти кору на Львівщині: понад 19 тисяч батьків відмовились вакцинувати своїх дітей

Вероніка Рой

|

У Львівській області 19 тисяч 969 батьків написали відмови від вакцинації дітей від кору під час масштабної спецоперації. Про це сьогодні, 18 березня, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомила директорка департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«На момент початку спецоперації проти кору на Львівщині було невакциновано понад 54 тисячі 17дітей. З 2 січня до 14 березня було щеплено 26 тисяч 605 дітей, що становить 49% від загальної кількості. Ми досягнули навіть більш очікуваного результату. Але є ще над чим працювати. На залишку у нас  – 113 доз вакцини бельгійського та американського виробництва. Тому вся робота продовжується», – зазначила вона.

Також Ірина Микичак нагадала, що на Львівщині було створено 66 кабінетів мобільних бригад у школах, з них 22 – у Львові, а решта – в області.

«Раніше батькам було незручно ходити у поліклініку, а зараз вони можуть прийти школу та вакцинувати там своїх дітей. Тут є серйозне недоопрацювання і зі сторони медиків, навіть точніше «пунктик», який важко перебороти. Наразі в області нещеплено понад 27 тисяч дітей, постійні протипокази є всього у 335 дітей, однак тимчасові протипокази – у понад 5 тисяч дітей. Це означає, що наприклад, батьки йдуть до лікаря і дитина, припустим, має алергічну висипку. Лікар дає довідку на тимчасовий протипоказ і ця дитина залишається без щеплення. Загалом ми маємо від батьків 19 тисяч 969 відмов. Це є не аргументовані відмови», – повідомила директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Окрім цього, вона повідомила, що завдяки масовій вакцинації захворюваність на кір пішла на спад.

«Минулого тижня було зареєстровано 139 випадків захворюваності на кір, коли у піковий період – близько 600 випадків…», – додала Ірина Микичак.

Як повідомляв Львівський портал18 лютого на Львівщині стартувала масштабна кампанія з вакцинації школярів від кору. Загалом вона повинна охопити 50 тисяч дітей віком від 6 до 18 років, які вчасно не отримали щеплення.

Зазначимо, що за останні 1,5 місяці захворюваність на кір на Львівщині зменшилась на 60%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *