ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрився музей пам’яті ліквідаторів ЧАЕС

Андріяна Баланда

|

У Львові відкрили Громадський музей «Чорнобиль – пам’ять Львівщини», що стане осередком пам’яті львів’ян – ліквідаторів аварії на ЧАЕС, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами голови Львівської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Андрія Кульчицького, це перший подібний музей на теренах Західної України.

«Найбільше ліквідаторів було саме із Львівщини – Калинівський вертолітний полк, Самбірський полк, Львівська національна гвардія та медики, – зазначив Андрій Кульчицький. І додав, що «на Західній Україні немає таких музеїв, який сьогодні відкрився у Львові».

У музеї можна побачити документи, карти, фото, книги, а також є можливість почути факти про катастрофу безпосередньо із вуст уцілілих ліквідаторів.

Автори ідеї створення музею запрошують освітян для проведення лекцій, конференцій, дискусій та конкурсів серед школярів, для усвідомлення масштабів катастрофи.

«Такий історико-культурний заклад буде слугувати нагадуванням для молоді про найбільшу радіоекологічну катастрофу ХХ століття», – переконані у Львівській обласній організації «Союз Чорнобиль  України».

До слова, музей працюватиме щовівторка  і п’ятниці із 12:00 до 16:00 години, за адресою: Львів, площа Маланюка, 6.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *