ОСТАННІ НОВИНИ

У Держдумі хочуть від України «компенсацію» за 25 років «анексії» Криму

Соломія Головіна

|

Голова Державної думи Російської Федерації В`ячеслав Володін заявив, що Україна має виплатити Росії «компенсацію» за 25 років «анексії» Криму. Про це повідомляє «Громадське».

 

«Україна обійшлася з Кримом дуже й дуже непорядно, було порушено основоположні права громадян: право на мову, право на освіту своєю рідною мовою, зруйнувала економіку Криму і Севастополя, фактично, анексія», – заявив він.

Володін запропонував доручити профільним комітетам разом з профільними комітетами «держради Криму» вивчити питання «компенсації», проаналізувати, порахувати, скільки втратила економіка Криму за рахунок «руйнівної політики України» і через парламентські структури, європейські структури зобов`язати Україну компенсувати «втрати Криму за 25 років».

Своєю чергою, президент України Петро Порошенко у відповідь на заяву спікера російської Держдуми наголосив на необхідності звільнення українських територій від російської окупації.

«Шлях миру, але не через те, щоб стати на коліна і вибачатися перед Путіним. Подивіться уважно сьогоднішні стрічки новин – російська Державна дума прийняла рішення, щоб українці компенсували Росії 25 років, поки Крим був українським. От їхня думка», – заявив Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Закарпатської області.

16 березня 2014 року на території Автономної Республіки Крим провели невизнаний світовою спільнотою референдум про статус півострова. Президент Росії Володимир Путін 18 березня 2014 року оголосив про «включення Криму до складу РФ» – таким чином Росія анексувала український півострів. Україна, Європейський союз та Сполучені Штати не визнали результати голосування на так званому «референдумі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *