ОСТАННІ НОВИНИ

З 2014 року контракт з ЗСУ підписали 170 тисяч військових, - Полторак

Вероніка Рой

|

З 2014 року по кінець 2018 року контракт зі Збройними силами України підписали 170 тисяч військовослужбовців. Про це сьогодні, 14 березня, під час брифінгу повідомив Міністр оборони України Степан Полторак, який перебував з робочим візитом на Львівщині, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Ця тенденція в різні роки була іншою. Пік був 2016 році, коли ми підписали більше 60 тисяч контрактів, у позаминулому було 34 тисячі контрактів, у минулому – 33 тисячі, а за два місці 2019 року ми підписали 5,5 тисяч контрактів», – сказав він.

За словами Степана Полторака, головним чинником того, що люди почали активніше підписували контракт зі ЗСУ є підвищення патріотичних відчуттів.

«Є така думка, що в армію приходять заробити гроші. В армії приходять люди, котрі патріотичні, які визначили пріоритети у своєму житті. Звичайно, щоб таких людей було більше потрібно, щоб в армії головною була людина, а не техніка чи зброя. Адже, маючи сучасну техніку і не маючи підготовленого військового, ця техніка працювати добре не буде. Друге, що важливо – це створення соціальних умов, аби забезпечити як військових, так і членів їх сімей соціальними гарантіями: житлом, грошове утримання, лікування тощо. Все це в купі дасть можливість та переконання, що у Збройних силах України проблем не буде», – повідомив він.

Нагадаємо, Львівський портал повідомляв, що 250 контрактників авіації отримали житло у нових гуртожитках на Бродівщині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *