ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні в Україні відзначають День добровольця

Наталя Дуляба

|

14 березня українці відзначають День добровольця. Саме в цей день у 2014 році сформувався перший батальйон «Дніпро-2», до якого увійшли 500 добровольців Самооборони Майдану. Про це повідомляє Львівський портал.

 

Внесок першої хвилі бійців-добровольців важко переоцінити, адже на першому етапі війни Україна зіткнулася з тим, що далеко не всі професійні військові були готові захищати свою державу. Відтак саме добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію і підготувати професійну заміну добробатам.

Рішення про відзначення Дня добровольця на державному рівні Верховна Рада прийняла у січні 2017 року. У цей день українці вшановують мужність та героїзм учасників добровольчих формувань, які стали на захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

З нагоди Дня добровольця у навчальних закладах, військових частина та закладах культури проводять тематичні заходи, бесіди про масові акції громадського протесту в Україні, що відбувалися в листопаді 2013 – лютому 2014 року, а також про участь у них добровольчих формувань.

У березні 2018 року Нацбанк випустив пам’ятну монету номіналом у 10 гривень в честь українських добровольців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *