ОСТАННІ НОВИНИ

Росію визнали головним джерелом дезінформації в Європі

Соломія Головіна

|

Європарламент прийняв резолюцію, яка визнає Росію головним джерелом дезінформації в Європі, поряд з Китаєм, Іраном і Північною Кореєю. Про це повідомляє DT.ua.

 

Документ підтримали 489 депутатів, проти проголосували 148, 30 — утрималися. Рішення опубліковано на офіційному сайті ЄП.

“Члени Європарламенту прийняттям резолюції хочуть підвищити обізнаність про російських кампанії з дезінформації, оскільки вони є основним джерелом дезінформації в Європі”, – йдеться в повідомленні.

Європарламент засудив агресивні дії Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї, «які прагнуть підірвати основи і принципи європейських демократій, а також суверенітет усіх країн Східного партнерства».

Євродепутати також закликали розглянути розробку правової бази як на рівні ЄС, так і на міжнародному, для подолання гібридних загроз.

Вирішенням проблеми російської пропаганди депутати бачать розширення оперативної групи зі стратегічних комунікацій, створеної в 2015 році, в повноцінну структуру в рамках Європейської служби зовнішніх дій.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *