ОСТАННІ НОВИНИ

У облраді сподіваються, що перинатальний центр отримає керівника у квітні

Соломія Головіна

|

Заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк висловив сподівання на те, що у квітні Львівський перинатальний центр врешті отримає керівника. Про це він розповів у інтерв’ю Львівському порталу.

 

На його думку, на цій посаді мусить бути «людина зі сторони, яка по-іншому гляне на це все».

«Комісія обрала вже понад 50 керівників комунальних закладів. Декого обирали з другої спроби. Що стосується перинатального центру – очікується третя. Буде лист від департаменту охорони здоров’я про оголошення конкурсу… Думаю, у квітні мав би вже бути повноцінний керівник», – зазначив Володимир Гірняк.

Також він наголосив, що у двох конкурсах щодо призначення гендиректора перинатального, які не увінчалися успіхом, нема провини членів комісії, які мали вибрати очільника для медустанови:

«Я, як голова комісії, не відчуваю ніякої провини. Більше того, проведено понад 50 конкурсів, це ноу-хау нашої облради. Як це відбувалося колись у всій Україні? Прийшов у профільну комісію, на сесію облради, комусь «поставив» пляшку чи 50 грам, комусь – обід, проголосували і все. А зараз – конкурс та публічність…Це багато кому не подобається. Але в облраду щодо конкурсів не зайшло ні копійки грошей і пляшки коняку. Це не діє і діяти не буде».

За його словами, ключові моменти щодо керівника зараз, по-перше, надання якісної допомоги, по-друге, виведення коштів з тіні.

Також Володимир Гірняк прокоментував інформацію щодо можливого призначення на посаду в. о. керівника франківчанки Олександри Бойчук, пояснивши, що наразі саме такої пропозиції не було. Як він наголосив, департамент охорони здоров’я ЛОДА подав лист щодо призначення цієї кандидатури на посаду головного лікаря, але потім чомусь відкликав його.

«Це був лист на головного лікаря від керівниці департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, на гендиректора такого листа не надходило. На даний момент перинатальним центром керує директор. Так ось, лист від пані Микичак стосувався призначення головного лікаря перинатального центру, який фактично виконує суто медичні функції. Можливо це було помилково, а можливо – ні. Більше того, згодом він був відкликаний. Також мушу сказати, що цей лист не є повноваженням управління комунальної власності чи обласної ради призначати головного лікаря, це може робити директор.

Якщо таки надійде пропозиція на цю посаду від очільниці департаменту охорони здоров’я ЛОДА по цій кандидатурі чи іншій, будемо обговорювати.

Конкурс конкурсом, але якщо буде пропозиція департаменту, то має бути і обґрунтування. Поки що такої пропозиції не надходило, тому нема про що говорити», – сказав Володимир Гірняк.

Детальніше про всі перипетії довкола обрання очільника Львівського перинатального центру читайте у матеріалі Львівського порталу «Лебідь, щука і рак. Як двічі обирали директора Львівського перинатального центру і … не вибрали».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *