ОСТАННІ НОВИНИ

Петиція за легалізацію медичного канабісу набрала 25 тисяч підписів

Вероніка Рой

|

Петиція з вимогою легалізувати використання канабісу у медичних і наукових цілях, яку розмістили на сайті Верховної Ради, набрала необхідних 25 тисяч підписів.

 

Автори петиції заявляють, що сьогодні в Україні понад два мільйони громадян позбавлені доступу до ефективного лікування. Серед них – більше 20 тисяч дітей з фармрезистентними формами епілепсії, сотні тисяч онкохворих, більше ста тисяч паліативних пацієнтів,  десятки тисяч ветеранів війни із посттравматичним стресовим розладом.

Підписанти вимагають законодавчо врегулювати доступ пацієнтів до препаратів з канабісу при лікуванні хронічного болю, епілепсії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту та ревматизму, астми, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона та багатьох інших важких хвороб.

Автори петиції вимагають законодавчо врегулювати доступ пацієнтів до препаратів з канабісу при лікуванні хронічного болю та низки інших хвороб, у тому числі, хвороби Альцгеймера, Паркінсона, втрати ваги під час СНІДу, а також різних форм склерозу та інших важких хвороб.

Також вимагається врегулювати питання легального обігу (придбання, зберігання, переміщення) продуктів, що містять канабіноїди, в тому числі хворими особами, які їх застосовують виключно у

Як повідомлялося, в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун вважає, що доступ пацієнтів до препаратів на основі канабісу є їх правом на медичну допомогу. У свою чергу, Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що питання легалізації медичного канабісу вимагає ґрунтовної дискусії на всіх рівнях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *