ОСТАННІ НОВИНИ

Як Великий піст впливає на здоров’я: пояснює лікар-дієтолог

Вероніка Рой

|

У 2019 році Великий піст розпочався 11 березня і закінчиться 27 квітня. У людей, які вирішують його дотримуватися, змінюється раціон. Але важливо, щоб відмова від певних продуктів, не нашкодила організму. Лікар-дієтолог Мирослава Березова розповіла, як піст впливає на організм, кому можна постити, а кому – ні. Для, передає Здоров’я24.

 

За її словами, все залежить від організації харчування, зробивши це правильно, піст добре вплине не лише на фізичне здоров’я, але і на емоційний стан. Лікар зазначає, що попри всі традиційні вимоги до посту, кількість вуглеводів у раціоні буде збільшуватися, а вміст білків, жирів, насичених і трансжирних кислот зменшується. Також підвищується вміст харчових волокон.

«Якщо через відмову від м’ясних продуктів мікрофлора кишківника в основному тільки виграє, то різке обмеження молочних та кисломолочних продуктів може негативно вплинути на її склад», – пояснює Мирослава Березова

Завдяки мікрофлорі кишківника в організмі добре функціонує травлення, всмоктуються поживні речовини. Вона також підвищує чутливість до інсуліну, а також відповідає за захист нервової системи та здоров’я мозку.

Щоб нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, необхідно включити в раціон вівсяну кашу і квашену капусту. Ці продукти допоможуть більш м’яко пережити відмову від молочних продуктів.

Тривала відсутність в раціоні кисломолочних продуктів може призвести до дефіциту кальцію в організмі, який важливий для здоров’я нервової системи, серця і судин, кісток і зубів. Щоб нормалізувати рівень кальцію в організмі, варто включити в щоденне меню насіння кунжуту і соняшнику, горіхи (особливо мигдаль), капусту та шпинат.

Загрузка...
Загрузка...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


Загрузка...