ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затримали іноземців, які грабували пенсіонерів

Соломія Григор'єва

|

Патрульні поліцейські затримали шахраїв, які пограбували літнє подружжя у їхньому ж домі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Патрульної поліції Львівщини.

 

Вчора, 11 березня, близько 17.00 двоє зловмисників прийшли до літнього подружжя львів’ян та представились благодійниками, що дбають про стареньких і дарують їм різноманітні речі. Невідомі почали розкладати принесений посуд, підключати телевізор. 85-річні чоловік та жінка тішилися, що є такі люди, які дбають про пенсіонерів.

Пізніше один з чоловіків попросив принести йому води, і поки жінка пішла на кухню, пішов у іншу кімнату звідки прийшов із сумкою. Мешканка квартири побачила, як невідомий кладе її сумку в коробку з-під телевізору. Жінка почала кричати і намагалася завадити цьому, а зловмисник, штурхнувши її пішов геть із поплічником і сумкою в коробці. В сумці були 2 тисячі доларів та 20 тисяч гривень і золото.

На сходовій клітці зловмисники перетнулися з сусідом подружжя, який звернув увагу на чужинців. Піднявшись вище він побачив, що сусідка плаче і кричить, що їх пограбували. Не розгубившись, чоловік виглянув у вікно і побачив автомобіль Mercedes, у який сіли зловмисники, та зателефонував до поліції.

Патрульні 2 батальну у телефонному режимі почали встановлювати обставини. Автомобіль передали в орієнтування. У ньому перебували попередньо два іноземці. Камери Ситуаційного центру та Центру безпеки міста зафіксували транспортний засіб з цими особами в районі Галицького перехрестя. Патрульні зорієнтували колег на трасах. Через 15 хвилин після орієнтування ймовірних зловмисників затримали.

Екіпаж помітив згаданий автомобіль між населеними пунктами Гамаліївка та Дубляни. Його зупинили і двох чоловіків затримали. В салоні також перебував неповнолітній хлопець. Усі вони іноземці, які перетнули кордон у лютому цього року, а автомобіль взяли в оренду у Києві. На місце викликали слідчих. З автомобіля вилучили 8 тисяч доларів, 20 тисяч гривень, телевізор, посуд, кілька телефонів та золото.

22 та 36-річних чоловіків помістили в ізолятор тимчасового тримання, а 16-річного сина одного із чоловіків в притулок на вулиці Левандівській. Кваліфікація події за ч.2 ст.186 ККУ (Грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб, -карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *