ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові надалі діятиме заборона на продаж алкоголю вночі

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада заборонила роздрібну торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (окрім безалкогольного). «За» відповідну ухвалу 11 березня під час сесії міськради проголосували 52 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Незважаючи на те, що заборона на продаж алкоголю вночі у Львові діє ще з 2010 року, мерія під час сесії прийняла нову ухвалу. Як пояснила директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич, зробити це потрібно було відповідно до чинного законодавства.

«Такий нормативно-правовий акт у Львові вже діяв, зараз ми його проводимо у відповідність до чинного законодавства. На вимогу Антимонопольного комітету він вже пройшов регуляторну процедуру», – зауважила Ірина Кулинич.

Відтак продаж алкоголю та пива у Львові й надалі буде заборонений з 22:00 до 10:00 год. Винятком будуть лише кафе та ресторани.

Стежити за тим, чи дотримуються підприємці цієї заборони, будуть робочі групи, до яких увійдуть представники районних адміністрацій, поліцейських райвідділів та працівників ДФС. Такі рейди вони мають проводити у всіх районах Львова щотижня.

На порушників члени робочої групи складатимуть протокл за ч. 2 ст. 156  Кодексу України про адміністративні правопорушення. Рішення про накладення штрафу мають приймати адмінкомісії при районних адміністраціях упродовж 5 днів.

Зазначимо, що у березні 2018 року Верховна Рада України прийняла закон, який дозволяє місцевій владі обмежувати на певний час доби продаж алкогольних і слабоалкогольних напоїв. Його ініціатором та автором є нардеп зі Львівщини Ігор Васюник.

До цього через таку законодавчу проґалину Антимонопольний комітет неодноразово вимагав, аби міська рада скасувала свою заборону на нічний продаж алкоголю. Востаннє такі зауваження комітет давав влітку 2017 року, однак мерія їх не виконала.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет також погрожував  відкрити провадження про порушення антимонопольного законодавства та скасувати заборону міської ради на нічний продаж алкоголю через суд.

Як повідомляв Львівський портал, незважаючи на заборону, частина місцевих підприємців таки продовжувала продавати алкоголь уночі. Торік влітку львів’яни навіть створили петиції до міської ради з вимогою заборонити продаж алкогольних напоїв у МАФах. Втім петиція не набрала необхідної кількості голосів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *