ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затвердили програму відзначення 150-річчя від дня народження Климентія Шептицького

Наталя Дуляба

|

Сесія Львівської міської ради затвердила програму відзначення 150-річчя від дня народження Климентія Шептицького. «За» відповідну ухвалу сьогодні, 11 березня, проголосували 47 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповіла директорка департаменту розвитку Львівської міськради Наталія Бунда, програма визначає проведення протягом 2019 року загальноміських заходів з нагоди  150-річного ювілею з дня народження Блаженного Климентія Шептицького, впорядкування пам’ятних місць, пов’язаних із видатним священнослужителем.

«Потрібно інформувати населення про Климентія Шептицького, про його життя і твори, а також популяризувати його постать як церковного та громадського діяча», – наголосила Наталія Бунда.

Серед заходів, якими у Львові вшановуватимуть пам’ять Климентія Шептицького, –мистецькі виставки, видання творів отця, випуск на телебаченні програми із життєписом священнослужителя, екскурсія Львовом про місця пам’яті роду Шептицьких, вечір пам’яті, а також численні виставки, лекції, круглі столи. Із попереднім переліком заходів можна ознайомитися тут.

Зазначимо, наприкінці 2018 року Верховна Рада України ухвалила постанову, згідно з якою 150-річчя від дня народження Блаженного Климентія Шептицького відзначатимуть на державному рівні.

Климентій Шептицький (1869 – 1951) був відомим церковним та громадським діячем, архімандритом монахів Студійського уставу. Разом зі своїм братом, Митрополитом Андреєм Шептицьким, рятував євреїв під час II Світової війни.

У червні 2001 року Папа Іван Павло ІІ проголосив отця Климентія Шептицького блаженним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *