ОСТАННІ НОВИНИ

Під музей Гідності у Львові створили комунальне підприємство

Наталя Дуляба

|

У Львові заснували комунальну установу «Меморіальний музей Гідності», яка займеться створенням однойменного музею на місці занедбаного кінотеатру «Дзвін». «За» відповідну ухвалу сьогодні, 11 березня, під час сесії Львівської міської ради проголосували 53 депутати. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Уповноваженим органом новоствореної комунальної установи визначили міське управління культури. Воно до 1 вересня має розробити і затвердити статут Меморіального музею Гідності.

«Музей має бути інтерактивним. Також туди мають приходити діти, молоді люди, мешканці міста, щоб познайомитися з Героями і пам’ятати їх. Він має бути такою «точкою притягання». Також музей виконуватиме ряд важливих функцій, зокрема там вдасться проводити різні конференції, круглі столи та важливі обговорення», – розповів заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Також депутати зобов’язали міське управління комунальної власності надати приміщення площею понад 506 кв м на вул. Шептицьких, 45 для облаштування там музею.

Нагадаємо, облаштувати Меморіальний музей Гідності хочуть у приміщенні занедбаного кінотеатру «Дзвін», що на вул. Шептицьких, 45. Проте цей процес у мерії відтермінували, бо на це майно тепер претендує підприємство, створене із членів колективу колишнього кінотеатру.

Як повідомляв Львівський портал, приміщення кінотеатру «Дзвін» під музей Гідності вибрали неспроста. Ще навесні 2017 року міська рада ліквідувала три старі кінотеатри, в тому числі й «Дзвін». Відтак інвентаризаційна комісія погодила облаштування нового музею саме у цьому приміщенні.

Меморіальний музей Гідності має бути комунальною установою Львівської міської ради. Попередньо його планували зареєструвати до 1 червня 2019 року.

Нагадаємо, кінотеатр «Дзвін» збудували у 1950-х роках замість зруйнованого під час II Світової павільйону кінотеатру «Ґражина». Він був першим літнім кінотеатром. Згодом його перейменували на «Маяк», і він спеціалізувався на показі індійських фільмів. Сучасну назву «Дзвін» кінотеатр отримав вже у роки незалежності.

Загальна площа кінотеатру становить майже 700 кв м, у 2007 році до нього добудували приміщення та ініціювали передачу в оренду під мистецько-культурний центр та музей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *