ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада виставить львівській мерії рахунок за блокування продажу школи-інтернату на Короленка

Андрій Котенський

|

Львівська обласна рада вимагає в ЛМР компенсації збитків через блокування аукціону з продажу приміщення школи-інтернату на вул. Короленка, 7. Про це під час президії ЛОР заявив голова Львівської облради Олександр Ганущин, передає кореспондент Дивись.info.

 

За його словами, рішення суду про заборону проводити аукціон, надійшло уже після його проведення і підписання переможцем протоколу. Ганущин також заявив, що якби не інформаційна кампанія протри продажу приміщення розпочата ЛМР, ціна продажу могла б бути значно вищою.

«Будинок на вул. Короленка, 7 – це спільна власність територіальних громад Львівської області, якою управляє Львівська обласна рада. Було прийнято рішення про виставлення цієї будівлі на аукціон як такої, від якої свого часу власник в особі управління освіти ЛМР двічі відмовився. Це приміщення є у вкрай непридатному стані. Аукціон проведений, є зафіксована ціна. Вона невисока і становить 35 млн 100 тис. грн. В аукціоні кожен міг взяти участь. На жаль, були тільки два учасники. Після цього ми отримали інформаційне повідомлення, що Львівська міська рада блокує це через господарський суд Києва. Нам прикро, бо ми вбачаємо у цьому не зовсім дружні дії. Бо всім зрозуміло, що гроші, які будуть виручені з аукціону, підуть на довгий перелік об’єктів, в якому є обласні лікарні, школи, заклади культури», – розповів Олександр Ганущин під час брифінгу.

Він нагадав, що депутати ЛМР не захотіли виділяти кошти на участь в аукціоні. «Була петиція, яку всі підтримали, а коли зайшлося про гроші, депутатський корпус відмовився іти на зустріч пропозиції виділити 50 млн грн на участь в аукціоні. Вбачаю у цьому не просто бажання насолити нам, садочкам і школам, а ще й бажання роздавати приміщення чужим коштом. Переможець підписав протокол аукціону, і з цього моменту ми говоримо про прямі втрати, котрі настають у разі забезпечення позову та зупинки проведення аукціону. Сподіваюся, що ЛМР розуміє, про що йдеться. Львівська облрада буде шукати в господарському суді Києва і чекати внесення від ЛМР 30 млн 100 тис. грн, якщо вона далі хоче підтримати питання щодо забезпечення позову», – заявив голова ЛОР.

Нагадаємо, нещодавно Львівська обласна рада виставила на продаж приміщення школи-інтернату на вул. Короленка, 7 у Львові. Стартова ціна об’єкта площею майже 3000 кв м становила майже 29,3 мільйона гривень.

Проти виселення Центру опіки сиріт виступили небайдужі львів’яни, які створили петицію до міськради Львова з проханням стати на захист дітей-сирі. Мерія підтримала петицію та зверталась до обласної ради з проханням передати приміщення на вул. Короленка, 7 цьому центру…

У приміщенні цієї школи-інтернату працював Центр опіки сиріт УГКЦ. Для того, щоб дітей звідти не виселили, священнослужителі розпочали збір коштів для викупу будівлі.

Якщо приміщення на вул. Короленка, 7 Центру опіки сиріт вдасться викупити представникам духовенства, то там би створили Дім милосердя для дітей-сиріт.

27 лютого 2019 року стало відомо, що Львівська обласна рада таки продала школу-інтернат на Короленка завуальованому покупцю. Однак, суд призупинив спробу облради продати школу-інтернат на Короленка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *