ОСТАННІ НОВИНИ

Як на Львівщині стартувала кампанія із вакцинації дітей від кору

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 18 лютого, у Львівській області стартувала кампанія із вакцинації дітей від кору. Впродовж дня вакцинували близько 20 учнів Дублянської ЗОШ І-ІІІ ступенів  ім. Анатолія Жиловаги, а також 10 школярів Давидівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Тараса Шевченка. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

За словами медиків, перед щепленням дитину оглядає сімейний лікар і визначає, чи допускати її до вакцинації.

«У Давидівській школі виявили 164 невакциновані дитини. Після проведення батьківських зборів із залученням медичних працівників ми вакцинували минулого тижня 37 дітей і сьогодні плануємо вакцинувати ще 10. За бажанням батьків, вакцинація проходить в амбулаторії. Перед щепленням дитину оглядає лікар і дивиться, чи не має протипоказів таких як кашель, підвищена температура тіла», – розповіла головний лікар КНП «ЦПСМД Давидівської сільської ради ОТГ» Ірина Гнатів.

Як зазначила заступник міністра охорони здоров’я Ольга Стефанишина, впродовж трьох тижнів, вакцинація дітей здійснюватиметься або у школах або у амбулаторіях, що розташовані близько до шкіл лише за попередньої згодою батьків.

« У Львівській області є більше 40 тисяч доз вакцини і ще понад 70 тисяч буде доставлено цього тижня. Батьки повинні пам’ятати, що вакцинація захищає від смертельних захворювань, кір не лікується і це захворювання призводить до дуже серйозних наслідків для здоров’я»,– наголосила Ольга Стефанишина.

Також вона наголосила, якщо у довідці пише, що дитина вакцинована, а батьки знають, що це не так, то Міністерство охорони здоров’я України надає можливість таким дітям також бути вакцинованими.

До слова, у Львові лише 10% батьків дали згоду на вакцинацію дітей від кору під час масової акції.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *