ОСТАННІ НОВИНИ

На маршрут №4А випустили шість білоруських МАЗів

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 18 лютого, на маршрут №4А, що сполучає Сихів із центром міста, виїхали шість 12-метрових МАЗів. Про це Львівському порталу повідомили а комунальному АТП-1.

 

Дотепер маршрут №4А практично не працював, через це львів’яни навіть створили петицію до міськради, у якій вимагали відновити його роботу. Тепер на маршрут випустили шість низькопідогових МАЗів.

Зазначимо, що про повну відмову АТП-1 від маршруту №4А заговорили у 2017 році. Причиною цьому стало те, що після запуску синівського трамвая він нібито став нерентабельним. Вже тоді на маршруті працювали лише декілька невеликих автобусів, а знамениті «гармошки», які закупляли до Євро-2012, стояли у депо.

Нагадаємо, наприкінці січня Львів отримав всі 150 великогабаритних автобусів: 100 білоруських МАЗів та 50 автобусів «Електрон». Частину з них випустили на маршрути №1а, 2а, 3а, 5а, 16, 29, 46, 47а.

Як повідомляв Львівський портал, комунальне АТП-1 придбало 150 автобусів на умовах фінансового лізингу. Вартість предмета лізингу становить близько 800 млн грн.

Перші білоруські МАЗи на вулиці Львова виїхали у середині вересня. Натомість «Електрон» тривалий час затримував поставку автобусів.

Фото: Павло Сирватка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *