ОСТАННІ НОВИНИ

Люди Кривецького хочуть збудувати 5-поверховий апарт-готель на Вітовського?

Наталя Дуляба

|

На вул. Д. Вітовсього, 9 збираються знести занедбану будівлю, а на її місці побудувати 5-поверховий апарт-готель із підземним паркінгом. Про це йдеться у розробленому проекті детального плану території (ДПТ) у районі вул. Д. Вітовського, вул. Зарицьких, пл. І. Франка, який опублікований на сайті міськради Львова, повідомляє Львівський портал.

Проект ДПТ у районі вул. Д. Вітовського, вул. Зарицьких, пл. І. Франка охоплює територію площею 4,97 га. Він передбачає реконструкцію вул. Вітовського та площі Франка, а також будівництво апарт-готелю.

Зводити новий готель планують на вул. Вітовського, 9 на земельній ділянці площею 0,0352 га, яку влітку 2018 року міська рада Львова надала в оренду приватному підприємству «Весаві».

Тоді ж мерія перевела цю ділянку до земель житлової та громадської забудови. Хоча у проекті ухвали було вказано, що ПП «Весаві» не має права здійснювати на ній капітальне будівництво та навіть висаджувати багаторічні насадження.

Втім тепер занедбану будівлю на вул. Вітовського, 9, яка є у власності ПП «Весаві», збираються знести, а на її місці спорудити 5-поверховий апарт-готель із мансардою. Також будинок матиме два підземні поверхи, де облаштують парковку на 17 місць.

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, ПП «Весаві» зареєстроване у Львові на вул. Кубійовича. Його засновниками є Аліна Лукашева та Іван Левченко.

Основний вид діяльності підприємства вказаний як оптова торгівля іншими товарами господарського призначення. Розмір його статутного капіталу становить більше 1,3 млн грн.

Водночас ПП «Весаві» пов’язане з Олександром Веремеєнком, який є співвласником львівського нічного клубу «Фешн клаб» та бізнес-партнером відомого бізнесмена, «свободівця» Ігоря Кривецького Як відомо, Кривецький володіє немалою кількістю нерухомості у Львові, протягом 2012-2014 років був народним депутатом України від ВО «Свобода». Також його вважають найбільшим фінансистом цієї політичної сили.

Окрім цього у межах розробленого проекту ДПТ передбачена реорганізація руху транспорту на вул. Вітовського та на площі І. Франка. Тут планують виділити окремі смуги для трамвайної лінії, провести благоустрій пішохідних зон. А на вул. Зарицьких і Вітовського облаштують велодоріжки.

Зазначимо, ділянка розробленого детального плану території у районі вул. Д. Вітовського, вул. Зарицьких, пл. І. Франка входить у межі історичного ареалу Львова. Також зі всіх боків вона обмежена червоними лініями. На цій території розташовані житлові квартали, зведені ще у 30-70 роках ХХ ст., а також пам’ятки архітектури. Зокрема, будинок на вул. Вітовського, 7-А, розташований поруч із майбутнім готелем, є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Додамо, що дозвіл на розробку ДПТ у районі вул. Д. Вітовського, вул. Зарицьких, пл. І. Франка виконком міськради Львова видав у березні 2018 року. Його виготовленням займався ФОП Лаврін В.С.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *