ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці не з’явились у міськраду Львова, щоб розповісти про хід розслідування «Ночі гніву»

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 14 лютого, на сесію Львівської міськради мали прийти представники правоохоронних органів Львівщини, аби розповісти про хід розслідування кримінальних справ, відкритих за результатами «Ночі гніву» 2014 року. Втім у мерію ніхто так і не прийшов. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Для того, щоб розповісти про хід розслідування кримінальних справ, відкритих за результатами «Ночі гніву» 2014 року, у сесійну залу запрошували представників Нацполіції Львівщини, прокуратури області, управління СБУ Львівщини. Проте ніхто із них так і не прийшов до депутатів.

Натомість Нацполіція області надіслала листа, у якому роз’яснила, що наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за фактом погромів та викрадення зброї з поліцейських відділків у ніч з 18 на 19 лютого 2014 року у Львові. При цьому міська рада Львова не має права отримувати дані про хід розслідування такого кримінального провадження.

«Із наявних матеріалів цього кримінального провадження з’ясовано, що ви не є стороною, яка наділена процесуальними правами отримувати інформацію про встановлені фактичні дані та про прийняті процесуальні рішення, а тому вам не можуть бути відкриті матеріали та надані відомості про хід розслідування… Відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора. Незаконне розголошення відомостей досудового розслідування тягне за собою кримінальну відповідальність. Тому інформацію стосовно вказаного кримінального провадження надати неможливо», – зацитував лист поліції секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило.

Також правоохоронці додали, що в межах кримінального провадження, відкритого за фактом погромів та викрадення зброї, проведено понад 600 допитів свідків, 100 обшуків та інших слідчо-розшукових дій.

Така відповідь правоохоронців обурила депутатів міськради, адже вони переконані, що громада має право знати, хто «поніс покарання за видачу злочинних наказів».

Своєю чергою депутат Юрій Кужелюк зауважив, що правоохоронці «послали» мерію: «Якщо говорити відверто, то нас послали всі правоохоронні органи. Такого ще не було за часи існування незалежної України, щоб жоден із правоохоронних органів не прийшов на запрошення міськради».

Нагадаємо, у ніч із 18 на 19 лютого 2014 року у Львові відбулися масові погроми. Невідомі руйнували місцеві силові структури, спалили тисячі кримінальних справ та викрали з відділків міліції зброю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *