ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія виділила землю під підземний паркінг на площі Петрушевича

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 14 лютого, сесія Львівської міської ради надала ЛКП «Львівавтодор» земельну ділянку на площі Петрушевича під будівництво підземного паркінгу. «За» відповідну ухвалу проголосували 52 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

 

ЛКП «Львівавтодор» отримало земельну ділянку площею 0,1317 га на площі Петрушевича. На ній та на сусідній ділянці, яка вже є в користуванні підприємства, збираються спорудити дворівневий підземний паркінг. Також заплановано провести й реконструкцію існуючого скверу.

Зазначимо, що ділянка розташована у межах червоних ліній і належить до транспортної зони. Ще навесні 2017 року Львівська міська рада визначила, що ця земля є об’єктом інвестування під багаторівневий паркінг.

Лише тепер, після погодження всіх земельних питань, у Львові зможуть оголосити інвестиційній конкурс на будівництво підземного паркінгу на площі Петрушевича.

Як повідомляв Львівський портал, ЛКП «Львівавтодор» зараз проводитиме необхідні дослідження, щоб сформувати вимоги до проекту майбутнього паркінгу. За попередніми даними, його будівництво коштуватиме близько 5 мільйонів євро.

Про облаштування багаторівневого паркінгу на площі Петрушевича у міськраді Львова заговорили ще на початку 2018 року. За попередніми даними, він  вміщатиме близько 300 машин.

Нагадаємо, ще один багаторівневий паркінг хочуть звести у самому центрі міста – на вул. Банковій. Для цього міська рада також шукає інвестора.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *