ОСТАННІ НОВИНИ

ОТГ оплачуватимуть студентам-медикам інтернатуру, щоб ті їхали до них на роботу

Соломія Григор'єва

|

Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА  хоче ввести систему, згідно якої ОТГ будуть оплачувати інтернатуру для тих студентів, які потім погодяться працювати у їхніх амбулаторіях. Про це сьогодні, 13 лютого, розповіла керівниця департаменту Ірина Микичак, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Така ідея виникла у зв’язку з великою потребою сімейних лікарів у селах Львівщини.

«В нас є гостра проблема в забезпеченні сільських амбулаторій сімейними лікарями. Немає зараз державного розподілу, випускники самі собі шукають місце праці. Ми ініціюємо можливість співпраці університетів з ОТГ. Якщо сільська громада готова профінансувати оплату за інтернатуру випускнику-контрактнику, то вони укладають з цим студентом угоду, що після закінчення навчання він відпрацьовує в селі 3-5 років. В нас вже є пропозиції від деяких територіальних громад, тому ми думаєм, що це буде добрий крок для того, щоб забезпечити сільські амбулаторії лікарями», – сказала І. Микичак.

Нагадаємо, раніше Львівський портал писав, що абітурієнти, які після ВНЗ погодяться працювати в селі, матимуть пільги при вступі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *