ОСТАННІ НОВИНИ

Центр опіки сиріт вкотре просить облраду скасувати аукціон та передати їм приміщення на Короленка

Вероніка Рой

|

Представники Центру опіки сиріт вкотре звернулися до Львівської обласної ради з проханням передати їм приміщення на вулиці Короленка, 7, в якому вони б могли відкрити Дім Милосердя Святого Миколая. Про це сьогодні, 12 лютого, під час брифінгу розповів голова Центру опіки сиріт Львівської архиєпархії УГКЦ о. Роман Прокопець, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Нами вчора було написано звернення до усіх депутатів Львівської обласної ради з проханням переглянути рішення, яке виносило приміщення на Короленка, 7 на аукціон, та скасувати його. Згодом ми дізналися, що голова Львівської обласної ради переніс засідання сесії Львівської обласної ради на березень. І ми розуміємо, що ЛОР і далі ставить палки в колеса у цій справі, і не хоче йти на компроміс, не хоче йти на діалог, аби Дім Милосердя був у Львові. Зі сторони Львівської обласної ради некоректно говорити про те, що це порожнє приміщення, яке можна виставляти на аукціон. Наскільки я знаю, приміщення, в якому проживають люди, приміщення, яке задіяне та використовується, не можна виставляти на аукціон. І це, на нашу думку, є дуже серйозним порушенням зі сторони Львівської обласної ради», – розповів він.

За словами о. Романа Прокопця, на сьогодні для викупу приміщення на вулиці Короленка, 7, Центром опіки сиріт зібрано близько 250 тисяч гривень, 2 тисяч доларів та 750 євро. Зазначимо, що орієнтовна вартість приміщення становить майже 30 млн грн.

«Коштів для Центру потрібно назбирати багато. Ця сума, яку ми зібрали, є малою. І тому ми є свідомі того, що навряд чи нам вдасться назбирати потрібну суму, аби викупити приміщення з аукціону.  Я все ж таки вірю в те, що не буде тієї людина, яка захоче купувати і забрати від дітей це приміщення», – зазначив він.

Також голова Центру опіки сиріт Львівської архиєпархії УГКЦ зазначив, що Львівська обласна рада пропонувала їм альтернативні приміщення.

«Ми відмовляємось і не йдемо на якісь на діалог та компроміс. Адже приміщення, які нам пропонувалися, в жодному разі не альтернативою цьому приміщенню. Ось до прикладу, нам пропонували приміщення на Короленка,1. Воно становить 100 м2, це офісні приміщення, які пропонували нам взамін на те, яке ми маємо зараз – з територією, де міг би бути футбольний майданчик. Інше приміщення розташоване на території психіатричної лікарні. Нам сказали, що воно на 70% завершене. Ми його бачили і можемо сказати, що це є суцільна руїна, яка межує із корпусом, де проходить реабілітацію наркозалежні. Я думаю така перспектива для наших дітей, насправді, є дуже плачевною», – додав він.

Зазначимо, що аукціон з продажу приміщення на вулиці Короленка, 7 Львівська обласна рада проведе 27 лютого.

Нагадаємо, депутати Львівської обласної ради 25 жовтня цього року під час сесійного засідання прийняли рішення включити нежитлові приміщення на вулиці Короленка, 7 у Львові до Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад області, що підлягають приватизації способом аукціону. У свою чергу, у ЛМР просили облраду скасувати рішення щодо виставлення на аукціон будівлі колишньої Львівської середньої загальноосвітньої школи-інтернату на вул. Короленка, 7, та передати це приміщення для потреб «Центр Опіки Сиріт».

Згодом Львівська обласна рада виставила на продаж приміщення школи-інтернату загальною площею майже 3000 кв м. Стартова ціна об’єкта становить майже 29,3 мільйона гривень, сам аукціон відбудеться 27 лютого.

Зазначимо, що у приміщенні школи-інтернату на вул. Короленка працює Центр опіки сиріт УГКЦ. Для того, щоб дітей звідти не виселили, священнослужителі розпочали збір коштів для викупу будівлі.

Додамо, що священик УГКЦ, доктор богослов’я та патристичних наук Італійського Католицького університету, відомий львівський волонтер Юрій Бойко також прокоментував ситуацію із приміщенням колишньої школи-інтернату №2 на вул. Короленка, 7, яке Львівська обласна рада збирається продати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *