ОСТАННІ НОВИНИ

Середній розмір пенсії: Львівщина на 11 місці по Україні

Соломія Головіна

|

Львівська область є на 11 місці в Україні за середнім розміром  пенсійної виплати. Про це сьогодні, 11 лютого, під час апаратної наради повідомила начальник ГУ Пенсійного фонду України у Львівській області Галина Недзельська, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За її словами, станом на 1 січня на обліку у Львівській області перебуває майже 692 тисячі одержувачів пенсії: з них 660,4 тис. пенсіонерів – по страховому закону; 31,4 тис. – по військовому.

При цьому посадовець додала, що серед областей України за кількістю одержувачів пенсії Львівщина займає 5 місце: після Донецької, Дніпропетровської, Харківської областей та Києва.

«Якщо подивитися на середній розмір пенсійної виплати, то Львівщина, на жаль, займає 11 місце, та нижча від середньої по Україні на три позиції», – констатувала Галина Недзельська.

Тут додамо, що за інформацією Пенсійного фонду України станом на 1 січня середній розмір пенсії у області становить 2 тис. 414 грн.

«Із загальної кількості одержувачів пенсії за страховим законом 497 тисяч (75%) отримують пенсію за віком, 109 тисяч – пенсію по інвалідності, 36 тисяч – пенсію по втраті годувальника, майже 11 тисяч – пенсію за вислугу років, 4 тисяч – соціальні пенсії, 118 осіб – довічне утримання суддів», – сказала начальник ГУ Пенсійного фонду України у Львівській області.

Протягом минулого року органами Пенсійного фонду Львівщини призначено 25,8 тисяч пенсій: з них 24 тис. – по страховому закону, 1,6 тис. – по військовому.

«Тут водночас хотілося б сказати, що, на жаль, нами виплачено 28 тис. допомог на поховання. Тобто, в нас більше помирає пенсіонерів, ніж ми призначаємо пенсії», – резюмувала посадовець.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *