ОСТАННІ НОВИНИ

Елементи з демонтованого Монументу Слави передали у музей

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 31 січня, музею «Територія терору», що на просп. Чорновола, передали демонтовані зі стели Монументу Слави барельєфи солдат. Про це Львівському порталу повідомили у музеї.

«Галицька районна адміністрація передала музею перші два демонтовані барельєфи солдат зі стели Монументу Слави на вулиці Стрийській. Незабаром очікуємо ще на три елементи стели», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що демонтовувати аварійну стелу Монументу Слави почали 25 січня.

Як повідомляв Львівський портал, демонтовувати Монумент Слави мала компанія «Альтера», втім згодом угоду з нею розірвали через те, що у фірми вийшла з ладу техніка. Після цього Галицька райадміністрація підписала договір на демонтаж аварійної стели із ФОП Роман Хома.

Нагадаємо, минулого року виконавчий комітет прийняв рішення про виготовлення висновків щодо технічного стану Монументу Слави, і, зокрема, було замовлено дослідження у НУ «Львівська політехніка» щодо технічного стану ключових конструкцій пам’ятника.

Торік у квітні Монумент Слави обгородили високим парканом, на встановлення якого  виділили більше 400 тисяч гривень.

Також Спілка архітекторів пропонувала збудувати на території Монументу Слави паркінг, а мерія заявила, що планує облаштувати тут меморіал українським героям.

Раніше Львівський портал публікував матеріал «Руїна комунізму: Монумент слави чи ганьби».

Фото: Територія терору

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *