ОСТАННІ НОВИНИ

У «Нафтогазі» запевняють, що запасів газу вистачить до кінця опалювального сезону

Соломія Головіна

|

Очільник Нафтогазу Андрій Коболєв повідомив, що попри те, що наразі рівень запасів газу у підземних сховищах є меншим, ніж торік, його вистачить для успішного проходження опалювального сезону. Про це повідомляє «Громадське».

 

«Запасів вистачить… Це наш план управління запасами і оборотним капіталом. Все йде по плану», — повідомив Коболєв під час «Українського сніданку» на Міжнародному економічному форумі у Давосі 24 січня.

Він зазначив, що наразі Нафтогаз вирішив не купувати блакитне паливо через несприятливу ситуацію на зовнішніх ринках. Зокрема, у компанії очікують, коли світові ціни на газ знизяться і тоді почнуть його активно імпортувати.

Нагадаємо, що станом на 14 січня Україна скоротила запаси газу у підземних сховищах на 25% порівняно з рівнем запасів газу на початок опалювального сезону.

Зазначимо, що наприкінці 2018 року українські підземні сховища газу передали в управління новій компанії — Оператор газових сховищ України. Відповідну зміну затвердили в рамках розділення Нафтогазу та виділення з його управління функцій транспорту газу.

Протягом 2018 року Росія зменшила обсяги транзиту газу через України на 7,2%.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *